رساله دکتری
فصل پنجم پایان نامه و آموزش نگارش با دکترتز❤️0919/963/1325❤️

فصل پنجم پایان نامه و آموزش نگارش با دکترتز❤️0919/963/1325❤️

فصل پنجم پایان نامه و آموزش نگارش با دکترتز❤️0919/963/1325❤️

فصل پنجم پایان نامه و آموزش نگارش با دکترتز❤️0919/963/1325❤️

در فصل پنجم پایان‌نامه‌ بخش مهمی را تشکیل می‌دهد و لذا در نگارش آن باید دقت شود. فرض کنید که داوران یک هفته برای خواندن پایان نامه شما وقت می‌گذارند. داوران به خوبی متوجه اهداف و روش تحقیق شما می‌شوند و نتایج تحقیق برایشان بسیار جذاب است. در نهایت داوران به فصل پنجم میرسند که مربوط به بحث و نتیجه گیری می‌شود، ولی با صحنه بدی روبرو می شوند. نتیجه پایان‌نامه اصلاً مشخص نیست، به سوالات تحقیق پاسخ مشخصی داده نشده، به نکات نهایی و پیشنهادات تحقیق اصلاً اشاره نشده است. در اینصورت ممکن است داوران از شما بپرسند که آیا نتیجه انجام پایان نامه را متوجه شده اید یا خیر. این سوالی است که برای شما بسیار گران تمام می‌شود.

در این جا به شما آموزش می‌دهیم که چطور یک فصل نتیجه گیری فوق العاده را برای پایان نامه‌ تان بنویسید. فصلی که داوران را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

فصل پنج پایان نامه اغلب از شش قسمت تشکیل شده است که عبارتند از:

  • مقدمه
  • خلاصه تحقیق
  • بحث
  • نتیجه گیری
  • توصیه ها و پیشنهادات
  • محدودیت ها

تمام این موارد باید در نوشتن فصل پنجم پایان‌نامه رعایت شوند و نحوه نوشتن آنها بسیار اهمیت دارد. نوشتن یک پایان نامه مثل یک سفر پر از ماجراجویی و خطر است. در ابتدای مسیر، شما فقط بر فرضیات تمرکز دارید و همیشه از خودتان در مورد نحوه جلو رفتن در این مسیر سخت و دشوار سوال می‌پرسید.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام فصل 3 پایان نامه | مشاوره در انجام فصل سوم پایان نامه ارشد و رساله و تز دکتری دکترا

پس از مدتی و با عبور از فرضیات وارد دنیایی از تجربیات و مشاهدات می شوید که اطمینان و شجاعت شما برای ادامه مسیر را تقویت می‌کنند. کم کم با رسیدن به بخش‌های انتهایی این سفر پرماجرا و لذت بخش، خودتان را برای بحث در مورد اتفاقات رخ داده آماده می‌کنید. در نهایت زمانی که به فصل پنجم و انتهای این سفر طولانی رسیدید، تمام تردیدهایتان از بین رفته است. در نتیجه به یک متخصص در آن حوزه تبدیل می‌شوید. شما با پشت سر گذاشتن سفری پرمخاطره و مملو از شگفتی به یک ساحل امن و دلنشین خواهید رسید.

فصل پنجم پایان نامه – بخش اول: مقدمه

در نوشتن فصل پنج پایان نامه در قسمت مقدمه به معرفی محتوای کلی فصل بپردازید، اینکه خواننده یا مخاطب باید انتظار چه چیزی را داشته باشد و اینکه چطور به این نقطه رسیده‌اید.

فصل پنجم پایان نامه -بخش دوم: خلاصه تحقیق

هدف این بخش یادآوری درک خواننده از یافته‌ها یا نتایج تحقیق است. یافته‌های اصلی و مهمی که در فصل چهار به آن اشاره کردید را برجسته کنید. هیچ نیازی به توضیح جامع و دقیق یافته‌ها یا نتایج تحقیق نیست. بعضی از دانشجویان این اشتباه را مرتکب می‌شوند و کل فصل چهار را کپی و در فصل پنج به کار می‌برند. این بخش باید تا حد ممکن ساده باشد تا مخاطبی که آن را می‌خواند به راحتی موضوع را متوجه شود.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام رساله دکتری الگوریتم‌ها و نظریه محاسبات

برای نوشتن فصل پنج در حوزه تحقیق‌های کمی، بهتر است از سوالات یا فرضیه‌های تحقیق برای پیشبرد جملات استفاده کنید. برای تحقیق کیفی، می‌توانید از سوالات، موضوعات یا دسته بندی‌های تحقیق استفاده نمایید. همچنین با تکیه بر یافته‌های تحقیق به خوانند بگویید که چطور به سوالات تحقیق پاسخ داده شده است. در این بخش تنها خلاصه کردن یافته‌هایی که پیش از این به آنها اشاره کرده اید فایده‌ای ندارد؛ بلکه باید یک قدم جلوتر رفته و باورهای خودتان را نیز به اشتراک بگذارید.

فصل پنجم پایان نامه- بخش سوم: بحث

در نگارش فصل پنج پایان نامه در این بخش باید قدرت تحقیق خود را به رخ دیگران بکشید. به دلایل، علل و فاکتورهای مهم برای رسیدن به یافته‌ها و نتایج تحقیق اشاره کنید. در اینجا باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که حتی اگر نتایج مطلوب و مورد انتظارتان را به دست نیاورده باشید باز هم باید دلیل رسیدن به نتایج موجود را توضیح دهید. بنابراین بطور کامل شرح دهید که چرا به نتایج مورد انتظار نرسیده‌اید. همچنین باید نشان دهید که چطور یافته‌های تحقیق به تحقیقات آینده کمک می نماید. سپس یافته‌های خود را با یافته‌ها و نتایج دیگر محققان مقایسه کنید: میزان شباهت یا تفاوت نتایج تحقیق شما با دیگران چقدر است؟ نتایج چه معنایی برای دیگران دارند؟

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام پایان‌ نامه در همدان | مشاوره انجام پایان‌ نامه ارشد و دکتری در همدان

اگر می‌خواهید نشان دهید که تحقیق شما چطور به یک چارچوب نظری خاص منتهی می شود، باید تأثیر تحقیق بر مباحث نظری را به خوبی به تصویر بکشید. اگر کسی فقط این بخش را مطالعه کند، باید به راحتی متوجه نتایج و اهمیت تحقیق شما شود. وظیفه شما ارائه توضیحاتی شفاف و ملموس برای خواننده است.

فصل پنجم پایان نامه – بخش چهارم: نتیجه گیری

برای اولین بار در کل پایان نامه (خارج از تفسیر و تحلیل نتایج)، می توانید نظرات شخصی خود را در مورد داده های جمع آوری شده شرح نمایید. نتیجه های تحقیق شما باید ارتباط مستقیمی با سوالات یا اهداف تحقیق داشته باشند. این بخش مسائل مرتبط با فصل های یک و دو را به طور کامل جمع بندی می کند. در این قسمت از فصل پنج پایان نامه باید قدرت تفسیر و برداشت خودتان را به رخ خواننده بکشید و با استدلال‌هایی قاطع و قانع کننده به توضیح نتایج و چرایی رسیدن به این نتایج بپردازید. در واقع این بخش نمادی از توانایی شما به عنوان یک محقق در عرضه توضیحات شخصی و جمع بندی تمامی مسائل است.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام پایان نامه مدیریت دولتی ارشد و دکترا در سایت دکتر تز

بخش پنجم: توصیه ها و پیشنهادات

در این بخش از نگارش فصل پنجم پایان نامه باید منطقی و معقول باشید. توصیه‌های شما باید خطاب به افراد، سازمان‌ها یا نهادهایی باشد که به طور مستقیم با موضوع تحقیق سروکار دارند و این بدان معناست که باید کاربردی باشند. همچنین باید بتوانید در این بخش موضوع تحقیق دیگری را مطرح کنید که کارایی زیادی برای محققان آتی داشته باشد. ولی هرگز نباید چیزی را پیشنهاد دهید که بخشی از تحقیقتان نیست یا در یافته‌هایتان به آن اشاره ای نشده است.

پس از سازماندهی تفکراتتان در مورد محتوای توصیه‌ها، باید آن را به زبان ساده و قابل فهم بیان کنید. در بخش توصیه‌ها و پیشنهادات، به خواننده های پایان نامه بگویید که شما چه موضوعاتی را مورد توجه قرار ندادید، چه فاکتورهایی موانع پیش روی شما به وجود آوردند، چه موضوعاتی در گستره تحقیقات شما قرار نگرفتند، چه مطالعاتی باید در ادامه انجام شوند و اینکه چطور باید گستره تحقیقات آتی را تعمیم داد. فراموش نکنید که متخصصان و افرادی حرفه‌ای در حوزه کاری شما حضور دارند؛ باید در مورد تأثیرات تحقیق خودتان بر این گروه از افراد توضیح دهید.

بخش ششم: محدودیت ها

هر پژوهشی همواره با یکسری محدودیت‌ها روبرو می باشد. در این بخش محقق به محدودیت‌های پژوهش خود از جمله عدم همکاری افراد یا نهادها، کمبود منابع علمی، عدم امکانات و … اشاره می‌نماید. در این بخش محقق باید به شرایطی اشاره نماید که تحت این شرایط به این نتایج رسیده است.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
چاپ تضمینی مقاله در ژورنال های معتبر ISC در کوتاه ترین زمان

سه کاری که نباید در نوشتن فصل پنجم پایان نامه خود انجام دهید

خودتان را تکرار نکنید

توجه داشته باشید که تفاوتی بین خلاصه کردن پایان نامه و تکرار نکات پیشین وجود دارد. اگر در فصل‌های قبلی کارتان را به خوبی انجام داده باشید، خواننده با یافته‌های تحقیق آشنایی لازم را دارد. هیچ نیازی به تکرار این نتایج در بخش نهایی پایان نامه نیست. داور پایان نامه در صورت روبرو شدن با موضوعات تکراری خسته شده و تأثیر بدی بر او گذاشته می شود. لذا ارائه خلاصه ای بسیار مختصر از یافته‌های تحقیق کافی خواهد بود و اصلاً نیازی به ارائه جملات بسیار طولانی و کسل کننده نیست. همچنین این مسئله برای چارچوب نظری پایان نامه و بخش مرور بر ادبیات نیز صادق است.

مطلب یا موضوع جدیدی را ارائه نکنید

وظیفه این فصل خلاصه کردن و ارائه موضوعات پیشین است و نه ارائه یک مسئله و موضوع جدید. اگر حس می‌کنید که باید اطلاعات تجربی جدید یا تحقیقات جدیدی را به پایان‌نامه اضافه کنید، حتماً از این کار صرف نظر کنید. مسئله این است که باید اهداف خود را بیان کنید و خلاء موجود در مطالعات پیشین را پر کنید. شما باید از فصل نتیجه گیری برای ارتباط یافته‌های تجربی با اهدافتان استفاده نمایید. فصل پنج پایان نامه به وضوح کارهای صورت گرفته در بخش‌های قبلی را توضیح می دهد.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
اهداف پژوهش در مقاله

پایان نامه تان را بیش از چیزی که واقعاً هست نشان ندهید

به خاطر داشته باشید که یک روش عالی برای ضربه زدن به قدرت و غنای پایان نامه، ارائه نمایشی غلوآمیز و دروغین از محتوای پایان‌نامه است. نباید طوری نشان دهید که پایان نامه‌تان یک تصویر مسلم و تمام و کمال از موضوع مورد بررسی است.

اصلاً نباید برای تمرکز بر یک موضوع خاص و بسیار ویژه احساس شرمندگی داشته باشید. پایان نامه شما وظیفه ندارد تا انقلابی در آن حوزه خاص به وجود آورد، پس ادعای بیهوده نداشته باشید. در عوض به مرور مطالعات قبلی پرداخته و آنها را به یافته‌های جدید خودتان ربط دهید. این بدان معنا نیست که پایان نامه شما قدرت تأثیرگذاری ندارد. اگر حس می‌کنید که پایان نامه‌تان قدرت ایجاد انقلابی در آن حوزه را دارد، در انتهای فصل پنج پایان نامه به وضوح در مورد این قضیه صحبت کنید و برای آن دلیل و برهان بیاورید.

شما حتماً باید در مورد برداشت های پایان‌نامه و مسیرهای تحقیقاتی آتی در فصل پنج پایان نامه صحبت کنید ولی نه به صورتی که غلو آمیز و به دور از واقعیت باشد. در کل، فصل پنج پایان نامه به نتیجه گیری ارتباط دارد باید داور را قانع کند که شما بر کل چهار فصل قبلی تسلط داشته‌اید و این کار یک کار اصیل و ویژه و منحصر به فرد است و شما تمام توان خودتان را برای نوشتن یک پایان‌نامه فوق العاده خرج کرده اید.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام پایان نامه مهندسی عمران ارشد و دکترا در سایت دکتر تز

شما میتوانید با شماره های زیر جهت انجام پایان نامه و مشاوره  و رساله دکتری اقدام نمائید

انجام رساله دکترا با همکاری ایزی تز

تلفن مشاوره 09199631325 و 09353132500 می باشد (پایان نامه و مقاله)

نویسنده

دکتر تز 09199631325 و 09353132500

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *